Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Η «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ  ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»  ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ


Την Δευτέρα 26/04/2010 στα πλαίσια  εκπαιδευτικής εκδρομής   οι μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί της «ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» επισκέφθηκαν την σχολική βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ.
Ο Υ.Σ.Β. Γιώργος Ξανθάκης τους ξενάγησε στον χώρο της βιβλιοθήκης  και τους ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται  (δανεισμοί, προβολές , πραγματοποίηση μαθημάτων, συν-εργασίες μαθητών , αναζήτηση στο Διαδίκτυο κ.α.). Κατόπιν τους  παρουσίασε έντυπο υλικό από  το φετινό αφιέρωμα της σχολικής βιβλιοθήκης με τίτλο «Από το βιβλίο στο σινεμά» με προβολές ταινιών που βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα.
  Στη συνέχεια η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της κινηματογραφικής λέσχης Όλγα Καούκη  παρουσίασε την δραστηριότητα της ομάδας  για τα 2  χρόνια λειτουργίας της  ενώ και οι μαθητές κατέθεσαν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους σε μια ανοικτή  και  ζωηρή συζήτηση.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας  η σχολική βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ σε συνεργασία με την βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνδιοργάνωσαν στο χώρο της τελευταίας προβολή της ταινίας “The nutty professor” του για τα μέλη της «ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ». 

e-mail: syroscommunity@gmail.com

e-mail: syroscommunity@gmail.com
e-mail: syroscommunity@gmail.com