Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

Ξεκίνησε τις πρόβες η θεατρική ομάδα του σχολείου. Το έργο που επιλέξαμε για την φετινή χρονιά είναι το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ της Πηνελόπης Δέλτα, που έχει γραφεί το 1910.
Σε μια χώρα του παραμυθιού τη χώρα των Μοιρολατρών, ζει και κυβερνάει ο βασιλιάς Συνετός. Όλοι είναι ευτυχισμένοι μέχρι που ο καλός άρχοντας πεθαίνει. Στο θρόνο τον διαδέχεται ο υιός του Αστόχαστος, ένας επιπόλαιος κι ανάξιος άνθρωπος, που τα μόνα που τον ενδιαφέρουν είναι τα γλέντια και η άσωτη ζωή. Μοιραία το βασίλειο οδηγείται σε μαρασμό και εξαθλίωση. Σαν φως στο σκοτάδι ο υιός του Αστόχαστου, μη μπορώντας να δεχτεί αυτή τη κατάσταση, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να σώσει το βασίλειο. Με τη βοήθεια της Φρόνησης και της Γνώσης, δυο γυναικών που ζουν μακριά απ' το παλάτι, ξεκινάει μια πορεία γεμάτη περιπέτειες και δυσκολίες. 
Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» αποτελεί στην ουσία μια διδακτική αλληγορία -προδίδεται απ' τα ονόματα των ηρώων του- για όλες τις ηλικίες και τις εποχές, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται από αντίστοιχα προβλήματα.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Αρακάς Σωτήρης
Βελούδου Μαργαρίτα
Δεσύπρη Ελένη
Δημητράκη Νότα
Ζερβός Κωνσταντίνος
Καμπάνη Ειρήνη
Κατρατζοπούλου Κατερίνα
Κρεατσούλα Λίλα
Καζηλιέρη Θεοδώρα
Καπέλλας Δημήτρης
Κύρκος Σπύρος
Λαγογιάννης Γιώργος
Μώρου Μαριλένα
Νάσσος Χρήστος
Ομέρη Μίνα
Πιτσικάλη Ισιδώρα
Ρούσσος Πέτρος
Σιγάλα Αλεξάνδρα
Φρέρης Πέτρος

Καθηγητές & Γονείς
Ανδρεαδάκης Δημήτρης
Ζερβός Γιώργος
Μιχαλάκη Ελένη
Καλπακίδου Γιώτα
Κοτζιλέλου Κατερίνα
Ντούρμα Κατερίνα
Σακελλαρίου Μίλτος

e-mail: syroscommunity@gmail.com

e-mail: syroscommunity@gmail.com
e-mail: syroscommunity@gmail.com